Aan alle sisters van 40+:

Heb je ooit gedacht: “Ik ben dik, slappe borsten, te dun”?

De meesten van ons gaan door de volgende fase van ons leven. We zijn op die leeftijd waar we rimpels, grijs haar en extra kilo’s zien. We zien de schattige 25-jarigen en halen herinneringen op. Maar we waren ook 25, net zoals ze op een dag onze leeftijd zullen zijn. We zijn niet meer de “meisjes in hun zomerkleding”. Wat zij met hun jeugd en levenslust op tafel brengen, daar voegen wij onze wijsheid en ervaring ook aan toe.

We hebben gezinnen grootgebracht, huishoudens gerund, de rekeningen betaald, ziekten, verdriet en al het andere dat het leven ons heeft opgedragen en heeft behandeld. Sommigen van ons hebben degenen verloren die ons het dierbaarst waren.

Wij zijn overlevenden. Wij zijn krijgers in de stilte. Wij zijn vrouwen, zoals een klassieke auto of een goede wijn. Zelfs als onze lichamen niet zijn wat ze ooit waren, dragen ze onze ziel, onze moed en onze kracht.

We zullen allemaal dit hoofdstuk van ons leven ingaan met nederigheid, gratie en trots op alles wat we hebben meegemaakt, en we zouden ons nooit minder moeten gaan voelen over het ouder worden. Maar juist krachtiger, wijzer, mooier, we zijn de vrouwen van nu. Het is een voorrecht dat velen wordt ontzegd.

Uit een goed gesprek tussen moeder en dochter over kinderen baren en wat het leven met je lijf doet. Goede liefdevolle zorg en geluk zit van binnen.

#momhood #concioussnes #loveyouretempel #sisterhood